Over ons


GUM is eigendom van SUNSTAR, een toonaangevend Japans bedrijf dat actief is in de sectoren mondverzorging, gezondheid en schoonheid, veiligheid en milieu. SUNSTAR streeft ernaar om producten en diensten te ontwikkelen waarmee mensen overal ter wereld een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven bereiken.


Het GUM verhaal begint in 1923, toen Dr. John O. Butler, een parodontist uit Chicago, een innovatieve nieuwe tandenborstel ontwierp, speciaal ter verbetering van mondhygiëne. Doordat mensen begonnen te beseffen dat mondgezondheid belangrijk was voor hun algehele welzijn, kon Dr. Butler een bloeiend bedrijf opbouwen. Hij bleef trouw aan zijn fundamentele filosofie van onderzoek en ontwikkeling in de preventieve tandheelkunde. Zijn kracht lag in zijn integriteit, innovatie en kwaliteit.

SUNSTAR, een toonaangevende Japanse fabrikant van gezondheid-gerelateerde producten, is eigendom van de GUM naam sinds 1988 en gebruikt haar ervaring in productie, onderzoek en ontwikkeling om GUM verder te laten groeien.

SUNSTAR is van mening dat de toestand van onze mondgezondheid sterk verband houdt met de gezondheid van het hele lichaam. We zijn een pionier dankzij deze visie en een kampioen in het samenwerken met tandheelkundige en medische specialisten over de hele wereld. Recent onderzoek heeft gewezen de op mogelijke relatie tussen mondhygiëne en ernstige gezondheidsaandoeningen zoals hart-en vaatziekten, diabetes en complicaties tijdens de zwangerschap.

SUNSTAR bezit ook andere belangrijke mondverzorgingsmerken zoals BUTLER en GUIDOR. Deze merken worden samen met GUM beïnvloed door het meest recente onderzoek en technologie voor tandheelkundige professionals en apothekers. Zo kunnen wij patiënten de best mogelijke mondverzorging bieden en maken wij de belofte van SUNSTAR waar: een betere gezondheid en een beter leven.

Lees over de ondernemingsgeschiedenis van SUNSTAR

Schrijf je in voor GUM® Oral Health Hub - dé maandelijkse nieuwsbrief voor oral care professionals