mrt. 16, 2022 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Gum® ActiVital® sonische tandenborstel wint de Dentex Innovation Award

Content

Op 4, 5 en 6 oktober werd in Brussel de Dentex dentale vakbeurs Dentex dentale vakbeurs gehouden, welke eens in de twee jaar georganiseerd wordt. Uit drie-en-twintig inzendingen werden door de vakjury tien genomineerden voorgedragen. Hieruit is de GUM® ActiVital® sonische tandenborstel door de ruim 6.500 dentale professionals die de beurs bezochten gekozen tot innovatie van het jaar.

Effectief poetsen is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde mond. Elektrisch poetsen wordt door veel tandartsen en mondhygiënisten aangeraden. Walter Lorjé, directeur van Sunstar Benelux legt uit: “GUM wil effectief elektrisch poetsen voor iedereen toegankelijk maken.”

Kost een fractie

“Wij hebben een sonische batterij tandenborstel ontwikkeld,” vervolgt Lorjé, “die effectief is en met €14,95 bereikbaarder is voor de consument dan de meeste elektrische tandenborstels.” Daarmee wil het mondverzorgingsmerk GUM consumenten die nog gebruik maken van een handtandenborstel de mogelijkheid geven tot een upgrade van hun poetsgedrag. Zonder dat ze gedwongen zijn een forse investering te doen.

Volgens GUM worden veel consumenten nog afgeschrikt door de hoge prijs van elektrische tandenborstels met al hun features, opladers, snoertjes, knopjes etc. “Met de GUM® ActiVital® Sonic Tandenborstel willen we een alternatief bieden dat binnen handbereik ligt”, aldus Lorjé

Bij SUNSTAR denken wij dat veel consumenten vaak worden afgeschrikt door de hoge prijs van de meeste elektrische tandenborstels en door de ruzie van laders, koorden, te veel knoppen of functionaliteit, etc. "With the GUM® ActiVital® sonische tandenborstel we bieden an easy willen-to-use alternatief, dat binnen handbereik,"zegt Mr Lorjé. Wij willen consumenten die nog steeds gebruik maken van een handtandenborstel met de de mogelijkheid om te upgraden hun reinigingsoplossing zonder wordt gedwongen om een forse investering.

Klinisch onderzoek

Uit klinisch onderzoek door de American Dental Association blijkt dat de ultra taps toelopende borstelharen 50% effectiever zijn in het bereiken van de interdentale ruimtes en 47x meer tandplak verwijderen onder de tandvleesrand dan handtandenborstels*.

Hoogtepunten van het product

  • De tandenborstel trilt 12.000 keer per minuut, maar maakt zachte, korte bewegingen. Het gebit wordt op deze wijze gereinigd terwijl het tandvlees gestimuleerd wordt.
  • De tandenborstel werkt op 1 AAA-batterij.
  • Er is geen snoer nodig waardoor deze naast thuisgebruik ook onderweg of op vakantie gebruikt kan worden. (Bijvoorbeeld als tweede tandenborstel naast de tandenborstel thuis in de badkamer.)
  • Zowel de batterij als de borstelkop zijn vervangbaar. Dit stimuleert het hergebruik van het apparaat, waar de meeste andere batterij-tandenborstels wegwerp exemplaren zijn.
  • De borstel komt einde van 2018 beschikbaar in de retail maar is nu reeds beschikbaar voor professionals.
Ga naar de productpagina

* S. L. Yankell, X. Shi, C. M. Spirgel, YRC Inc., Moorestown, NJ USA, 2017
In-Vitro-testen - Yankell University, juni 2017
IRI MULO gegevens, 52 weken die eindigden op 06/11/17