aug. 24, 2020 - Gemiddelde leestijd een minuutGemiddelde leestijd twee minuten

Perio Link Night

De SUNSTAR Foundation vierde Perio Link Night op 22 juni 2018 in Amsterdam, parallel aan het EuroPerio9 Congres. Het evenement draaide geheel om de invloed van mondgezondheid op de rest van het hele lichaam.
Content

SUNSTAR Foundation is toegewijd aan het bevorderen van betere mondgezondheid onder de bevolking om zo hun algehele gezondheid te verbeteren. Er wordt gezegd dat slechte mondgezondheid invloed heeft op de prestaties van topsporters en dat er tegelijkertijd meer kans is op het ontwikkelen van mondgezondheidsproblemen. Onder andere als gevolg van hogere inname van suiker en intensieve training. Mondgezondheid kan daarom worden gezien als de achilleshiel van topsporters. In dit verband vierde SUNSTAR Foundation de eerste editie van 'Perio Link Night', een evenement dat gericht is op hoe mondgezondheid van invloed is op het hele lichaam en de prestaties van topsporters in het bijzonder.

Het evenement werd gehouden op 22 juni 2018, van 18.30 uur tot 22.00 uur in de A'Dam toren in Amsterdam.  De Perio Link Nacht begon met een discussie geleid door een panel van deskundigen op het gebied van gezondheidszorg en sport en werd gevolgd door de toespraak van Paul Boom, Chief Dental Officer, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarna presenteerde prof. Robert J. Genco, Distinguished Professor of Oral Biology, Periodontics & Microbiology, de World Perio Research Award ceremonie, een erkenning voor de beste papers over parodontitis, evenals de eerste Perio Link Award. De avond werd afgesloten met een networking cocktail diner.

Het bestuur van deskundigen die op 'Perio Link Night' aanwezig waren, zijn: Ian Needlman, Professor van Parodontologie & Evidence-Informed Healthcare, UCL Eastman tandheelkunde Instituut - Lead, Centre for Oral Health and Performance, aan het University College London (UCL); Dr Mike Loosemore MBE, Head of Sport and Exercise Medicine aan de CHHP, Consultant in Sport and Exercise Medicine binnen de NHS, aan het Institute of Sport, Exercise and Health, University College London, officieel teamlid van het medische team voor de Olympische en Gemenebest Spelen, wereld- en Europese kampioenschappen; en Dr. Stephane Perez, Specialist in sporttandheelkunde, lid van de Medische Commissie van Frans Nationaal Olympisch Comité, tandarts van Franse Tennis Federatie en Basket-Ball League.